[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
no i wczoraj uruchomiłem sobie bajerek z ilością paliwa.Zawsze to o jedno wskazanie na wyświetlaczu więcej. :haha:
Zostaw komentarz:
-
-
No to widocznie zle zapamietalem, albo mowimy nie o takim samym liczniku, bo chlopaki dawno temu juz ten temat rozgryzali.
Zostaw komentarz:
-
-
Maly745, Dzięki za odp. W takim razie może sie skusze zawsze to jakiś nowy bayer :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez boonsawPanowie w przypadku zwykłego MFA po zakodowaniu to wyświetla się jako dodatkowa pozycja czy zamiast szacowanego zasięgu na pozostałej ilości paliwa w baku itp ?
Zostaw komentarz:
-
-
Raczej zamiast. Bo normalnie macie przeciez zasieg na baku, a tu zmienia sie na inna pozycje.
Do tego jak dziala to tak, jak w przypadku pelnego MFA to dziala to beznadziejnie. Po pelnym tankowaniu , pokazywalo mi to nie wiecej jak 45l, wiec zawsze brakuje 10l
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie w przypadku zwykłego MFA po zakodowaniu to wyświetla się jako dodatkowa pozycja czy zamiast szacowanego zasięgu na pozostałej ilości paliwa w baku itp ?
Zostaw komentarz:
-
-
Ciacho123, ale możesz pochwalić się następnym bajerem :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Maly745Z tego co wyczytałem na innym forum to aktualizuje co 5L.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja to też zrobiłem i jakoś nie widzę powodów do radości, bo normalnie to głupoty pokazuje. Niemożliwe jest żebym miał 15L ubytek w baku, kiedy przejechałem ponad 400km i dobrze wiem że spalanie mam około 6L/100km. Powinno mi pokazywać jakieś 25L, to bym się zgodził że jest ok. Nie wiem, może trzeba więcej pojeździć i kolejne tankowanie do pełna trochę zweryfikuje wskazania, bo jeśli nie, to chyba to wyłączę bo nic mądrego nie pokazuje.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Maly745Zamieszczone przez dawcioZamieszczone przez arielcpuczy to się jakoś wyświetli na zwykłym.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dawcioZamieszczone przez arielcpuczy to się jakoś wyświetli na zwykłym.Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez arielcpuczy to się jakoś wyświetli na zwykłym.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dawcioarielcpu,
Zamieszczone przez arielcpuBrakująca ilość paliwa w zbiorniku
Zostaw komentarz:
-
-
arielcpu,
Zamieszczone przez arielcpuBrakująca ilość paliwa w zbiorniku
Zostaw komentarz:
-
-
-
O kosztach maxi-dot decyduje głownie za ile wyrwiesz licznik z maxi + wymiana jego ( to robi nasz kolega z forum spacewalker i pewnie jeszcze wielu innych ) , co do HHC to zależy głównie czy twoja pompa ABS/ESP to obsługuje a nie tylko kodowanie , ty masz 1K0 907 379 AH i możesz zapomnieć o HHC
Zostaw komentarz:
-
-
Wojtenio, Wojtuś przewaliłem to już z dwa razy. Dużo tego od cholery. I co zaczynam od początku to jeszcze bardziej głupieję. Czasem niektóre z akcji odbywają się równolegle: kodowanie i adatacje. uffffff
I tak będę się uśmiechał do Ciebie bo fachowiec jesteś.
Na razie się przymierzam. Muszę ogarnąć egzaminy w pracy i myślę, że od połowy kwietnia podbiję do Ciebie odnośnie sprysków, czujnika płynu i oświetlenia nóg.
A orientujesz się ile może kosztować przeróbka abym miał MAXI DOTa?
A wiesz coś odnośnie HHC? podobno ze standardowym ESP działa. Dzisiaj zaznaczyłem to i wywaliło mi błąd ESP (bodajże w funkcjach ABS- u. ostatni bajt)
Pozdro.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: